7 Ağustos 2015 Cuma

Yatırım Tavsiyesi için Göz Önünde Tutulabilecek 6 Hisse Senedi


    Borsa bu günlerde erken seçim söylentileri nedeniyle sallantıda diyebiliriz. Benim fikrimce erken seçim gerçekleşecek bu yüzden de kasımdan sonraya dek borsada çok büyük hareklilikler ve iniş çıkışlar göremek zor olabilir.
    Böyle bir piyasa durumunda bazı hisse senetlerine uzun vadeli olarak yatırım yapmak daha mantıklı. Bunların arasından 6 adet hisse senedi yatırımcısını yarı yolda bırakmayıp uzun vadede kazandırabilir.


    OTOKAR HİSSE SENEDİ
Otokar ikinci çeyrek bilançosunu açıkladı. Bunun ışığında durum ilk çeyrek bilançoya nispeten yeri biraz kara bırakmış durumda görülüyor. Hisse genel F/K, P/D, D/D ortalamaların üzerinde bulunduğundan dolayı da primli işlem gördüğü söylenebilir. Birkaç aydor uyur durumdaki Otokar Hisse senetlerinde son dönemde hızlı bir hareketlenme görüldü. 73 milyon dolar bedelli ihracat sözleşmesi imzalayan Otokar, zırhlı güvenlik araçlarıyla da yıl sonu bilançosunda da hareketlenmeye devaö edecek gibi görünüyor.
   DOĞUŞ OTOMOTİV HİSSE SENEDİ
13.10 TL hedef fiyat gözeten doğuş otomotiv için şu koşullatrda "sat" tavsiyesi var diyebiliriz. Euro kurunun yaptığı etkiyle sağlam finansallar açıklaması düşünülen Doğuş Oto için beklentilerin satış aşamasında olduğu görülüyor
    TÜRK TELEKOM HİSSE SENEDİ
7.20 TL lik hedef fiyat hala korunurken Türk Telekom Hisse Senetleri için "tut" tavsiyesi de göz önünde bulundurulmalı. İkinci çeyreğinde 335 milyon TL net kar açıklaması yapan Türk Telekom beklentilerin altında kaldı. Mobil yıllık gelirlerde 11,4 lük beklentinin üzerinde olarak, konsilide gelirlerde 15,5 olarak gerçekleşen artış, ana etken oldu.


    AKSA ENERJİ HİSSE SENEDİ
Şirket için hedef fiyat 3.90 TL. Şirket son yıllarda ciddi kar marjlarına ulaştu bunun bir nedeni de halka satması gerken elektriği kendi üretmek yerine, serbest piyasadan temin etmesi. Tek olumsuzluk TL nin diğer para cinsleri yanında olumsuz seyirleri ve zayıf kalması risk unsuru.
    ECZACIBAŞI İLAÇ HİSSE SENEDİ 
Eczacıbaşı bünyesinde net döviz varlığı olduğu için bu son dönemlerdeki döviz kurlarındaki artışlardan olumlu etkilenmesine sebep oldu. Endekse paralel getiri olarak tavsiye de bulunuluyor.
    MARDİN ÇİMENTO HİSSE SENEDİ
Borsanın son durumlarında çoğu çimento firmasının hisselerinin büyük düşülere maruz kaldığı gözlemlenmekte. Yıllık net dönem karını geçen döneme göre %52 azaltan Mardin Çimentı için beklentiler endekse paralel getiri yönünde seyrediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder